Een droom, een unieke locatie, een uniek concept…

Ja, we droomden van onze eigen stek maar dan moest het een unieke locatie zijn, een locatie waar ons verhaal compleet wordt. Chef Vito, zoon uit een vissersfamilie, hij kon eerder een vis fileren dan schrijven… Het moest een plek zijn waar de eigenheid van chef Vito tot zijn recht komt. We zijn beginnen brainstormen en hadden een fantastisch idee… Een idee dat goedkeuringen nodig heeft, een architect, plannen, een financieel plan,…

Onze droom startte in juli 2020 en heeft tijd nodig.

We nemen jullie heel graag mee in ons verhaal. We hopen volgende zomer ons project aan jullie voor te stellen. Ondertussen laten we jullie graag meegenieten van de weg naar onze droom.

Tot snel!


20 november 2020

We deden de afgelopen maanden veel ideeën op. We raadpleegden een top architect. We zochten een top locatie.

Plannen zijn klaar, locatie is gekozen en goedgekeurd. Nu nog wachten op de nodige vergunningen… We kijken er naar uit onze plannen te tonen maar zonder goedkeuring is dat helaas nog niet mogelijk. Ondertussen zijn we bezig met het totaalconcept, kiezen van nog betere producten, ontwikkelen van een menu dat toegankelijk is voor iedereen. Maar vooral veel ideeën UNDER CONSTRUCTION

We willen naar buiten komen met nieuwe dingen maar de gastvrijheid, de ontvangst, de menu’s, de wijnen, het thuisgevoel zal blijven. Een plaats waar food lovers, wine lovers aan hun trekken komen in een gezellig Italiaans kader…

Chef Vito kreeg de kans om deel uit te maken van het Italiaans nationaal team België. We zijn fier! De Italiaanse keuken, Italiaanse producten moeten in ere worden gehouden. Lees dit artikel

We hopen jullie snel meer te kunnen vertellen.

Groetjes

Vito en Katrien

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

23 november 2020

Deze morgen een online meeting gehad met onze architect en de leverancier van de fundering van onze nieuwe stek…

Tegenwoordig moet alles corona proof zijn dus we moeten mee gaan in het verhaal… Video conference.. Niet optimaal maar toch ,we hadden een goed gevoel…Mensen met een visie… Goed gevoel… we gaven onze fiat…

De aannemer van de fundering, het hart van onze nieuwe stek is vastgelegd. Oplevering fundering: voorzien februari- maart. We zijn enthousiast, de zomer 2021 blijft haalbaar. Spannend allemaal… De basis is gelegd, de bestelling wordt binnenkort gedaan.

Tot binnenkort voor meer nieuws, van zodra de plannen door Oostende worden goedgekeurd kunnen we tonen waar en hoe we onze droom verder willen uitbouwen.

Een nieuwe stek, food wine and passion… but also a nice view…

Tot gauw

Vito en Katrien

13 januari 2021

Allereerst willen we iedereen een spetterend en een zo snel mogelijk coronavrij jaar toewensen.

Ondertussen zijn we volop bezig met onze nieuwe plannen…

Nog deze maand zullen we onze plannen aan het grote publiek tonen. Onze huidige locatie zal in overname komen dus wie op zoek is naar een volledig uitgerust restaurant/tea-room/ brasserie…. Neem gerust contact op. Weldra komt alles online en zijn bezoeken mogelijk.

Verder kunnen we al zeggen dat onze bouwaanvraag werd ingediend en de fundering van onze nieuwe locatie in gereedheid wordt gebracht. Omgeven door water en met een prachtig zicht, hopen we jullie, tegen de zomer te kunnen verwelkomen.

Binnenkort meer nieuws!

Vorige week verscheen dit prachtig artikel in het Nieuwsblad

25 januari 2021

29 januari 2021

Ons fundament is gebouwd, ons drijvend ponton is af en komt weldra richting Oostende.

Ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen van de inrichting.

24 februari 2021

We moesten wachten op beter weer…..

Maar eindelijk is het zover!

Ons ponton komt richting Oostende. We verwachten dat het maandag aanstaande in het Mercator dok zal arriveren.

Wenst u op de hoogte te worden gehouden van de aanloop naar onze nieuwe locatie? Laat uw emailadres na en u wordt automatisch op de hoogte gehouden.

1 maart 2021

Maandag is ons ponton onder een stralende zon aangekomen in Oostende. Het ponton werd van Leeuwarden naar Oostende getransporteerd. Met dank aan de transportfirma Dredging Support Vessels B.V.

Wenst u op de hoogte te worden gehouden van de aanloop naar onze nieuwe locatie? Laat uw emailadres na en u wordt automatisch op de hoogte gehouden.

8 maart

Chef Vito waande zich vandaag bouwvakker. Het ponton werd klaar gemaakt om de eerste aannemer te laten beginnen.

9 maart

De eerste steen werd gelegd.

Nick Devinck en zijn team gingen vandaag van start.

http://www.nickdevinck.be

3 april

Beslissingen nemen, aannemers kiezen, offertes bekijken en vergelijken… Achter de schermen zijn we volop bezig.

Weldra zal ons ponton naar zijn definitieve plaats versleept worden, nog even wachten tot de Kapellebrug terug optimaal werkt.

Deze week kozen we ons interieur en hebben we de meubels besteld. Nog veel op onze to do list… We hopen derde week van april te kunnen starten met de werken. Dan gaan we ook effectief alles vorm zien krijgen.

Tot binnenkort!

13 april

Vandaag druk bezig met alles klaar te stomen voor de werken. Aanvragen bij de stad Oostende, ontwerpen van een spandoek om op de werf te hangen, nieuwe website, keuze van materialen, aannemers die bellen, overleg met onze architect,…

Graag ook een woord van dank aan alle mensen die de horeca in deze moeilijke tijd blijven steunen. De take away bestellingen blijven ons een boost geven en doen ons geloven dat alles uiteindelijk goed komt. We blijven gefocust op de toekomst en op ons nieuwe project.

30 april

Ons ponton ligt op de definitieve plaats. Het zicht is zalig! Het begint allemaal heel concreet te worden.

8 mei gaan de terrassen terug open. Als het weer het toelaat, zullen ook wij ons terras openen. Onze super sympathieke buren stellen hun terras ter beschikking en zo hebben we extra tafels. We kregen vandaag onze toelating hiervoor.

We willen heel graag open gaan in augustus, ons schema is strak maar niet onmogelijk.

Binnenkort start Axel De Beerst met de timmerwerken ter plaatse. De voorbereidingen gebeuren in eigen hangar om dan nadien alles te monteren.

23 juni

Ondertussen zijn de werken al goed gevorderd. Wij geven jullie graag een update van de reeds uitgevoerde werken.

Bewust hebben we gewacht tot we reeds een realistisch beeld konden geven van de gevorderde werken.

Tot snel!

Wij hopen de deadline van 1 augustus te halen.

Reservaties voor de nieuwe locatie nemen we pas aan als we zeker zijn dat we kunnen open gaan. Uiteraard verwelkomen we jullie graag in de Christinastraat!

2 juli

Dag iedereen

We zijn super tevreden over de vooruitgang van de werken. Onze aannemers, stuk voor stuk TOP! Het mag gezegd worden!

Op hele korte tijd zijn de binnenwanden geplaatst, aangesloten op de riolering, elektriciteit en sanitair ligt klaar. De volledige houtskeletbouw is een pareltje! Echt onder de indruk van de STIELMANNEN waar we in zee zijn mee gegaan.

De voorbereiding voor de vloer zijn nu bezig en dan kunnen we verder met de binnenafwerking. De ramen laten nog op zich wachten… we hopen deze over 14 dagen geplaatst te zien. Dit zal de belangrijke schakel zijn om te kunnen openen. Ook hier laat corona zich voelen.

Momenteel ziet de buitenkant er nog somber en donker uit maar eens de buitenbekleding er zal zijn, zal het concept pas echt tot zijn recht komen… so excited… en ook fier! We are almost there!

Mijn hoed af voor de aannemers en mijn architect ! TOP! Echte stielmannen die actief meedenken en met hun beroepsfierheid dit project aan het afwerken zijn. Bedankt!

Vandaag voor de eerste keer mij op het terras gewaagd… Mijn hoogtevrees overwonnen en met een ladder naar boven geklauterd. Het moet gezegd zijn, het was de moeite! Nu nog de zomer bestellen…. een adembenemend zicht, al zeg ik het zelf. Ik kijk uit naar mijn eerste prosecco op het terras…

Ondertussen blijft chef Vito timmeren aan originele gerechten, bedienen we jullie met veel plezier nog in de Christinastraat en hopen we jullie allemaal te mogen ontmoeten in onze nieuwe locatie Jan Piersplein 2

En voor morgen: België – Italië…. Mijn pronostiek: België wint dit !

Tot gauw!

3 juli

Vandaag in de krant:

13 juli

Vandaag kregen we het nieuws van de leverancier van de ramen dat de plaatsing niet meer zal kunnen gebeuren voor het bouwverlof, niet alle onderdelen zijn geleverd. Augustus openen wordt dus geen optie meer.

Het is wat het is… September zal dus de nieuwe streefdatum worden.

We wensen iedereen een fijn verlof.

%d bloggers liken dit: